Meddes debut i lydnadsklass 3

Jag, min idiot anmälde till två tävlingar med två veckors mellanrum. Sista förstapriset i tvåan skulle bärgas, därmed basta. Och så gick Medde och tog LP:t på det första. Anna var snäll och jag fick ändra till klass 3 till Rättvikstävlingen. Stort TACK!

 

Det blev två intensiva träningsveckor och de flesta moment hade jag inte satt ihop än. Lite av en chansning 😉 Tyvärr fanns där ingen som ville filma.

 

Att tävla i körhallen med en galen agilityhund är i och för sig att utmana ödet. Medde blir bindgalen så snart han kände sanden under tassarna. Hela fria följet letade han hinder 😦 Betyg 6.

Resten gick förvånansvärt bra med tanke på förutsättningarna. Vid fjärren var jag rätt lugn – hepp, det här kunde gå vägen. Jag lade Medde och lämnade honom. När jag gått ut och vände mig om var han alldeles bakom mig. Ridå! Med åtta på fjärren hade vi haft förstapris!

 

Nu ligger vi lite lågt och tränar lite ordentligt. Det känns rätt bra att hinna träna ordentligt. Och rätt bra att slippa upptändande ridhus. Nästa tävling blir inte förrän i början på juni. DÅ minsann 🙂

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s