Härliga hallar!

Hundarna har en betydligt roligare vinter än de är vana vid. I tisdags bar det av igen, till Fagersta BK:s medlemsträning. Helgen inspirerade mig fortfarande och jag tycker själv att jag var riktigt kreativ i min träning. Det blev fokus på gungan och slalom på grund av hur hindren stod uppställda.

Gungan

Underhållsjobb med position vid nerslag. Kate har inte riktigt bra teknik, hon behöver uppdatera gungappen. Och så körde vi proofing och jag vågade springa som en galning och verkligen trycka på bakifrån / springa förbi / springa ut i sidled. Det sista var tyvärr bara möjligt åt höger, på vänster sida var det en vägg. Note to self: lateralt avstånd på vänster sida på lördag.

 

Slalom

gjorde mig mest glad. Jag kom på följande för mig nyhet: Skicka hunden till tunnel och springa så att jag var nästan vid slutet av slalom när hunden gick in. Medan hund gjorde slalom rundade jag slalom och sprang tillbaka så att hund och jag möttes och passerade varandra. Say WHAT! kunde dogsen ha sagt i första försöket men sedan köpte de grejen.

Min tanke är att kriteriet för hindret alltid ska vara starkare än min handling (tills hund har gjort färdigt hindret).

Kom på att jag ska göra samma sak med balanshindren. Allt man gör för att proofa slalom borde kunna göras med kontaktfältshindren också. Eller?

 

Ännu roligare var det att spaniel Zeb bevisade att han hade lärt sig mer om kontaktfält än vad matte trott vara möjligt. Så här beskrev hon sin känsla:

”Jag dansar balett på en grön blomsteräng idag, med tåspetsskor på. Hur ska jag kunna sova inatt?”

Nog är det himla härligt att träna hund!

Annonser

2 kommentarer på “Härliga hallar!

  1. Karin Graaf skriver:

    Vilken härlig beskrivning på ett lyckat träningspass.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s