Kista blues

Äntligen långlördag med agility i hallen i Fagersta.
Äntligen dags att ta itu med traumat efter Kista.

20130120-220747.jpg

Efter diskussioner med mina likaledes diskade medtävlare och en del egna funderingar hade jag äntligen bestämt mig för hur jag vill ha det:
Med tre möjligheter så här tätt är det nästan omöjligt att handla mittenalternativet. Därför måste det bli hundens default. Det vill säga, om hunden inte får annan information så är det mittenhindret. Om hunden måste ta ett eget beslut, ta mittenhindret.
Tunnelöppningarna är mycket lättare att styra till.

Hur gick det då. Jodå, det var spännande. En av mina grundläggande tankar i handlingen är ju att hunden alltid ska ta det hinder som är närmast mig. Det måste vi alltså släcka ut och det krävde många repetitioner och visst tålamod. Mot slutet knäckte Kate koden – undrar om hon minns det nästa gång?

Jo är mer flexibel. Hon gjorde färre misstag men jag tror ändå att hon fattade mindre. Hm, kanske underskattar jag henne.
Kul dag med Sara, Sofia, Kirsti,Maria och Sandra. Jag tror att vi alla satte en hel del bra träning.

Annonser

2 kommentarer på “Kista blues

  1. Fanny Gott skriver:

    Du är inte ensam om att ha tränat på tunnel under balans. Squid tycker att det är svårt också. Jag försöker köra på verbal signalkontroll, men det kan nog ta tid innan vi får till det klockrent på tävling.

    • Ninnie skriver:

      Jag tror att man behöver en verbal signal också. Det är ju inte alltid hunden kommer så att den har den överblick som behövs för att identifiera situationen. Dessutom kommer det att kännas bra för mig att känna att jag kan förstärka min handling med en verbal signal på tävlingsbanan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s