Ballt med bollar

I Söndags var jag i Motala och hade doggie pilateskurs. Lite nervigt var det, jag har aldrig haft en heldag tidigare. Skulle hundarna orka? Ja och nej, vi lade upp träningen i mycket korta pass för att kunna göra fler. Mer än en hund kroknade ändå på slutet. Skulle tro att de sov gott när de kom hem.
Förmodligen hade de lite träningsvärk också. Precis som människor kan hundar få det när de anstränger nya muskler eller gamla på nytt sätt. Man måste ha respekt för att coreträningen är oerhört jobbig för hundarna. Jag rekommenderar att göra övningarna själv för att pröva på 😉

20130124-071913.jpg

Barbro stabiliserar bollen lite medan Loppan hittar rätt position och balans.

20130124-072217.jpg

Piece of cake sa loppan 🙂 Notera att hon har bogarna rakt ner från kroppen. Det enklaste för hunden är att låta bogarna glida ut åt sidan och krama om bollen. Enklare, och mindre effektiv träning. Detsamma gäller när hunden står på tassarna. Tänk att hunden ska stå som den står på marken.

20130124-072340.jpg

En annan taktik. Titta och fundera på var tyngdpunkten hamnar beroende på positionen. Olika postitioner tränar olika muskler. Balansbollens rörelser aktiverar framför allt nerver och små muskler som behövs för att stödja och stabilisera de stora musklerna.

20130124-072628.jpg

Loppan har redan börjat svartjobba. Gissa om det går fort för hundarna att fatta var det lönar sig att vara.

20130124-073124.jpg

Olika bollar utifrån behov. Liten hund behöver liten boll, det är faktiskt den stora svårigheten – att pilatesträna riktigt små hundar, det är svårt att hitta bra bollar till dem.

20130124-073422.jpg

Bollhavet 🙂 I bakgrunden syns den hund som var avgjort skeptiskt till en början. Matte var klok och forcerade inte träningen. Hunden fick känna sig för och bli trygg med det rörliga underlaget. Innan dagen var slut satt han på bollen som ingenting 🙂

En riktigt rolig dag i Dittes fina hall. Stort tack till Barbro som ordnat så bra, och till alla glada kursare med duktiga hundar som verkligen sträkte både hundar och varandra!

Annonser

6 kommentarer på “Ballt med bollar

  1. toktassarna skriver:

    Kul, ja, till Lovis papillon 3 kg var det jättesvårt att hitta en bra boll. Hon fick köra på den minsta jag hittade helt enkelt…

  2. Madde Bereflod skriver:

    Hej Ninnie!
    Den blå lite plattare bollen som syns på bilden längst ner precis brevid hunden. Vart kommer den ifrån?
    MVH Madde

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s