Jo på turné i Värmland

Så kom helgen då båda tjejerna skulle göra utomhuspremiär. Det sprack långt innan – Kate är hemma och vårdar sin tå.

Lördagen började i Torsby. En pytteliten tävling, vad sägs om 31 startande i det största startfältet? Agilityklass 2 hade samlat 9 arga konkurrenter som konkurrerade om två pinnar. Åttiotalskänslan gav en riktig nostalgikick samtidigt som jag inte alls är van vid de förutsättningarna längre. Det här med att värma innan banvandring och köra inom  några minuter efter… Vi agilityförare har ju tränats till fulländning att ladda i flera omgångar med ganska lång väntan emellan.

Kanske var det nostalgin som gjorde att jag helt självklart gick in, satte nollan och vann. Precis som Debbie och jag gjorde på den gamla goda tiden 🙂

I hopptrean gjorde Jo en för henne gansak ovanlig miss. Hon läste avståndet helt fel och kraschar ett hinder. Hon var så himla söt när jag såg på henne att hon insåg att det här hindret kommer hon inte att kunna ta sig över från där hon befann sig. Man kan fråga sig varför jag styrde ut Jo i en bautasväng i framförbytet efter blå tunneln. Plock – bakombyte var planerat.

En mysig och rolig kväll med Ewa där vi kombinerade god mat, gott vin, tävlingsförberedelser och struntprat alldeles för länge, några timmars sömn, så var det dags igen. Premiär för KASK som officiell tävlingsarrangör.

Jag tycker att Jo på det hela taget gick bra i båda loppen. Det kunde ha gått…

Rivningen i agilitytvåan sätter jag på oturskontot. Jag är lite avslagen på slutet, borde förstås träna på att jobba ända in i mål även när loppet inte kommer att ge önskad plats i resultatlistan. Ett bättre vägval för mig själv hade nog kunnat undvika disken i hopptrean, jag borde nog ha varit på andra sidan om den korta blå tunneln. Då hade jag kunnat sticka tidigare.

En härlig, rolig helg som gav både resultat och hemläxor förutom en massa mys. Tack alla!

Annonser

3 kommentarer på “Jo på turné i Värmland

  1. toktassarna skriver:

    9 deltagare ger väl 1 pinne att slåss om numera…

    Jag ska döma på Åland i helgen. Största klassen har 13 deltagare 😀

  2. Emma skriver:

    Snygga lopp! Gillar ert teamwork! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s