Jo är agilitymyndig :)

Gårdagens beslut att åka hem och vila kroppen var nog klokt. Kände mig mycket smidigare efter en natt med Voltaren. Benet kändes faktiskt riktigt OK när jag var uppvärmd.

Idag började vi i Sandviken. När jag kom dit insåg jag att jag har varit där (också) förut. Kanske inte så många brukshundsklubbar jag har missat vid det här laget 😉

Agility klass 2A

Flytig bana med ett par riktigt luriga hinderplaceringar. Dem klarade vi med sedan blev det lite kajko. Litet återfall i ”Puh, jag klarade det-glömmer resten av loppet”. Sur på mig själv!

Efter gårdagens hetta var jag beredd. Nyinköpt reflekterande täcke från Clean run på Jo och en gegga för att vätska upp henne. Jag rörde ner lite Vom og Hundemat i vätskeersättning. Det fick hon efter varje lopp under dagen. Tror att det gjorde henne gott.

Agility klass 2B

En lite svårare bana, men snällare mot mig. Benet höll och Jo gick som på räls. Vi VANN med ett par hundradelar tillgodo på duktiga Therese Isaksson med Wii. Vi var de enda nollorna så jag behövde inte gräma mig över att sno pinne från någon.

Jag tycker att loppet var bra som helhet. Behöver verkligen jobba på hennes gungteknik, dock.

Mooot Hofors. Vi var klara ca 11.30. I Hofors skulle large börja tidigast 13.30. Kan det klaffa mer perfekt?

Hoppklass 3A

Med Jo är det stora problemet att ta oss till starten. Det är som tur är få som inser vilken ångest avståndet mellan parkeringen och banan kan medföra…

Banan var grymt snabb. När jag gick in var det någon som kört den på 21 sekunder! (visade sig sedan vara 21,99, men ändå!)

Det är en otroligt häftig känsla att äntligen kommit in i ett flow där jag faktiskt inte vet riktigt vad som hänt när jag går i mål. Visst är det kul med agility. Men nu är det ännu roligare! Det visade sig att lilla handgranaten gick in på 22,19, klassens näst snabbaste tid. Bara 2 tiondelar efter den ouppnåeliga Cola.

Det sista av vätskeersättningsgeggan till Jo för att orka ända in i kaklet. Ja, jag åt själv också. The med grädde, en avocado och ägg. Det klarar man sig länge på vill jag lova.

Hoppklass 3B

Banan var snabb och händelserik med fina linjer. Klockan närmade sig fem, Jag hade varit igång i 12 timmar i sol och blåst och var trött, nöjd och mör. Många nollor på hisnande lopp. Jo var galen. Inte mitt problem. Härligt att kunna gå igång en gång till!

Jo är fortfarande något storsprungen men jag tror inte att svängarna kan bli så himla mycket snävare utan att vi börjar tappa tid. Hon svänger ju inte så hon lindar sig runt stöden, frågan är dock om det skulle gå fortare. Kom gärna med synpunkter 🙂

Kan inte vara annat än nöjd med min lilla hund 🙂

Annonser

3 kommentarer på “Jo är agilitymyndig :)

 1. Eva skriver:

  Grymt bra! Jag tror hon kommer tajta sig lite av sig själv, brukar de inte göra det med mer erfarenhet? Jag skulle iaf inte lägga energi på det när det går så här bra! Grattis! (igen) 😀

 2. Lia Larsson skriver:

  Det där var äckligt bra! *beundrar*

 3. Marlene skriver:

  Snygga lopp! 😀
  Grattis till uppflytt, SM-pinne och Cert!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s